Quin “Temps de Tendències” fa? Fem la previsió a “el Submarí” de la Ràdio Municipal de Terrassa

elsubmariradio-terrassa

 

 

 

Sempre he trobat la Ràdio un mitjà molt directe i fresc. En algun sentit podria semblar “antiquat” en canvi, tot el contrari, manté la seva actualitat perquè és el més versàtil i interactiu 2.0 de tots dels mitjans de comunicació clàssics. Amb el pas del temps, la tecnologia i diferents aplicacions també han permès que puguem seguir els programes que més ens agraden gràcies a subscripcions i podcasts. Personalment, escolto i gaudeixo molts programes de ràdio en el meu temps lliure gràcies a Ivoox (AudioQuiosk). Aquesta aplicació et permet seguir i guardar programa per programa per tal que el puguis escoltar,, quan vulguis, només amb el mòbil i els auriculars. Escolto: l’Ofici de viure, Generació Digital, els Spindoctors, l’Internauta…

De petita, devia tenir 10 o 12 anys, vaig participar en un taller de Ràdio a Reus. Preparàvem notícies i tertúlies. Alhora a la família tinc grans locutors i fins i tot experts en publicitat radiofònica. En aquest sentit algun dia sabia que no podia descartar l’oportunitat de participar i gaudir de la ràdio.

Farà 1 any, en un curs de tècniques de veu, perquè sovint em quedo afònica, vaig conèixer la Mariona Tomàs. He de dir que, de seguida, et transmet una energia fantàstica que no et deixa indiferent.  Havia sentit a parlar del programa el Submarí de Ràdio Municipal de Terrassa, tothom el coneix i sap que escoltant-lo es divertirà i s’informarà del que passa a la ciutat. No obstant no podia sintonitzar-lo en directe perquè de dilluns a divendres de 11 a 13h he d’estar treballant i concentrada escrivint o al telèfon.

Aquest estiu quan li vaig passar a la Mariona l’adreça del blog i li vaig transmetre el meu entusiasme per les tendències em va convidar a navegar amb “El Submarí” col·laborant en una secció. A aquest nou espai l’hem titulat “Temps de Tendències” i està programat 1 dilluns de manera mensual.

Temps de Tendències Jordina Papasseit i Mariona Tomàs

Perquè “Temps de Tendències”?

En un programa com el Submarí es tracten temes d’actualitat i d’interès general i no ens podem oblidar de la previsió gairebé meteorològica de Tendències. Saber si hem de preveure agafar el paraigües o no davant d’un incipient “xàfec” i que diu el radar.

Quan una empresa ofereix un nou producte, quan les persones reclamem un dret, quan un polític fa referència a un concepte, quan la tecnologia ens soluciona un problema segurament hi han entrat en joc diferents tendències perquè allò sigui així. Saber quines són i perquè es produeixen pot ser molt interessant i sobretot revelador!

El que és realment sorprenent de les tendències és que ens ajuden a: agafar perspectiva i tenir sentit i visió de què és el que està succeint i perquè passa el que passa. Però és que a més a més ens ajuden a anticipar-nos al futur. És per això que convidem a l’Audiència de “El Submarí” a saber més i quin és el “Temps de Tendències”?

Aquí teniu el primer programa de presentació de la secció

Ivoox Temps de Tendències

Espero que us agradi escoltar-lo!! Ja em donareu retorn. És nota que ens ho vam passar molt i molt bé??

Si voleu seguir aquesta secció aquest 2016 estarem “en antena” parlant de diferents tendències els dilluns: 3 d’octubre (Gamificació), 7 de novembre (Col·laboració i Cooperació) i 5 de desembre (Alimentació).

Anuncios