Acceptes el repte de fer exercici plegats? – Gamificació en l’esport i l’activitat física

Un dia la Marta E. em va dir que havia de sortir a caminar, volia anar a la Mola i connectar Endomondo per guanyar als seus companys de feina, que treballen des de diferents països en una multinacional. Ella sempre ha estat activa, ha participat en competicions i ha fet exercici de tot tipus però en aquesta ocasió hi havia una motivació personal i també col·lectiva d’aconseguir que altres persones, una d’elles obesa, es moguessin i practiquessin salut, acompanyant-se uns als altres.

Com sabeu hi ha moltes aplicacions de mòbil que ens permeten fer seguiment de l’activitat física, dir-nos el temps que hem estat, la distància recorreguda, les calories… Si les utilitzes sabràs com són d’útils per motivar-te i estar connectat als que com tu també es mouen i gaudeixen de l’esport. Ara bé hi ha poques aplicacions que creïn reptes col·lectius per viure una experiència gamificada. Avui us parlaré de les possibilitats d’Endomondo i us proposo caminar per fer salut durant 21 dies i sumar-vos al Repte que hem creat amb Ràdio Municipal de Terrassa i el grup ATTIPica.

endomondo-2

Tipus de reptes que ens podem proposar

Depenent si és una competició de distància, de rapidesa, d’activitat o de calories triarem les diferents opcions.

Esports que practicarem

Podem practicar-los tots o decidir que només caminarem, anirem en bicicleta o fins i tot una combinació de diverses activitats.

Beneficis

– Fer exercici

– Experiència social

– Perdre pes si ho acompanyem d’una alimentació convenient i saludable

– Incrementar la nostra motivació per moure’ns i no estar assentats

El més interessant

  • Es pot configurar el repte privat (entre amics) o col·lectiu (entre membres d’un club, d’una empresa, usuaris d’un servei o oberta a tothom qui vulgui). En tot cas podreu veure els pseudònims de les persones que participen del repte.
  • Establir un premi, el que vosaltres decidiu i al final de la competició de li entrega.
  • Es visualitza un pòdium
  • Es poden excloure exercicis que siguin menors de 5 minuts per exemple per incentivar a fer activitats de més durada i que realment suposin activitat física.

Us animeu?? Provem-la!!

Anuncios