DIY crea la teva font personalitzada

                      Leer versión en castellano

Personalitza la teva font

L’escriptura a mà té molt de personal i autèntica. Quan escrivim connectem la ment, pensaments i sentiments. En aquest sentit l’escriptura mecanografiada no té el mateix encant, de cap de les maneres.

La meva cal.ligrafia és més aviat poc intel.ligible, a vegades faig les lletres d’una manera, a vegades no aixeco el llapis…
Però amb el temps he anat “pulint” una segona grafia que no és la del dia a dia i de la que sí que me’n sento més orgullosa i és la del títol d’aquest blog. Per fer-la fins i tot giro el paper del revés, com … sortint d’allò establert.

Fa temps que volia immortalitzar aquesta segona grafia. Que pugués servir per escriure cites, text en imatges…per al blog. I finalment volia compartir que he aconseguit crear la meva pròpia font, gratuïtament. Us animo a fer-ho també. És una aplicació de la tendència ‘Do It Yourself’ (DIY) i serveix per a personalitzar les lletres electròniques de les vostres paraules i textos digitals.

Us dic quins passos heu de seguir per aconseguir introduir la vostra font en el vostre ordinador.
1. Aneu a MyScriptFont.com Descarregar i imprimir la plantilla pdf. Buscar un rotulador gruixut i deixar rastre de la vostre grafia.

Netaholica Font Baixa
2.Escannejar la pàgina a 300-600 o 1.200 px de resolució, depenent de com sigui el rotulador serà més o menys. El tamany de la imatge ha de ser de 6.500px com a màxim i l’arxiu no pot pesar més de 6MB ja sigui: jpg, png, pdf, jpeg o tiff.
3. Pujar el document a… MyScriptFont.com
4. Guardar l’arxiu : ttf a la carpeta: c:\windows\myfonts i ja està!!
Alerta: si el document canvia d’ordinador la font no es guarda si és que no està en format pdf o imatge.

Alguns pensaran que no cal tenir la seva font i ho faran a mà, però d’altres poden descobrir aplicacions i trobar-hi utilitats interessants. Una altra opció és buscar entre els milers i milers de fonts que es podem trobar, algunes gratuïtes que poden arribar a personalitzar molt els nostres sontinguts i cartells si no tenim finalitats comercials. Per exemple: dafont, 1001 free fonts, font zone o fontspace.

Si hagués conegut aquesta possibilitat abans hauria immortalitzat la lletra del meu avi, recordant que gràcies a ella vaig descobrir qui era realment el Tió i els Reis Mags d’Orient. Les grafies i fonts també són una herència que podem traslladar a noves generacions i que ens evoca les persones que la van escriure i/o posar ànima personal als nostres escrits.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s